ELS TIRALLONGUES EXHIBEIXEN LA MILLOR ACTUACIÓ DE LA TEMPORADA PER DIADA DE COLLES DE L’EIX.

La colla castellera dels Tirallongues de Manresa han celebrat aquest cap de setmana la XXII trobada de les colles de l’Eix juntament amb els Castellers de Lleida, Marrecs de Salt i Sagals d’Osona a la Plaça Major de Manresa.

Enguany els manresans eren els amfitrions d’una trobada que anualment és celebrada en les diferents localitats de cada colla.

Després de l’arribada de les colles a plaça en cercavila, han estat rebudes en un acte protocol·lari per part de l’alcalde Marc Aloy i la regidora de cultura Anna Crespo.

Un cop descarregat els dos pilars de 4 d’entrada, la colla local dels Tirallongues iniciaven la diada descarregant un 4d7 a primera ronda de castells, per la segona executaven un 3d7 amb agulla, un 3d7 a tercera i finalitzaven les rondes de castells amb un pilar de 5, s’acomiadaven amb dos pilars de 4 de sortida.

Els manresans ja havien anunciat durant dies enrere el seu objectiu de portar tres estructures de set per aquesta diada, un objectiu totalment assolit i que arrodonien a més descarregant el primer pilar de 5 de la temporada, una diada que mostrava l’estat actual de la colla i la molt bona progressió dels manresans des de la represa castellera.

Tradicionalment, la trobada finalitzava descarregant un 4d7 de germanor, una estructura que està formada amb una rengla de cada colla participant i coronat per l’enxaneta de la colla amfitriona, en aquest cas, per l’enxaneta dels Tirallongues de Manresa.

Per part dels Castellers de Lleida descarregaven dos pilars de 4 d’entrada, un 3d7, 4d7 amb agulla, 4d7, i un pilar de 5 i dos pilars de 4 de sortida.

Sagals d’Osona mostraven dos pilars de 4 d’entada, un 3d7, 4d7 amb agulla, intent desmuntat de 4d7, 4d7, pilar de 5, i dos pilars de 4 de sortida.

Marrecs de Salt van completar dos pilars de 4 d’entrada, 4d7.3d7, 3d6 amb agulla, pilar de 5 i dos pilars de 4 de sortida.

Els manresans ja preparen la propera diada que tindrà lloc el dia 19 de juny a les 17h a Solsona juntament amb els Margeners de Guissona i els Castellers de Sabadell.

Scroll to top